GÜN-FİLM ANALİZİ


Bugün Perşembe. Bel fıtığımla mutlu mesut evimde yatıyorum. Normal şartlarda her akşam, yani fıtık olmadığım zamanlarda, tembel tembel evde otururken bugün ne izlesem diye düşünürüm. Tabi ki şimdi sevgili bel bacak ağrılarımla sürekli yatacak olmam gerçeği ile günü NELER izlesem diye düşünerek geçirdim. Ve her gün için film indirdim. Yeter mi? Asla bir kaç tane de dizi lazım.

Aslında benim için her günün bir karakteri vardır. Her günün karakterine uygun film-dizi izlemeyi severim. Yaptığım film-dizi seçimlerini günlerin enerjisine göre ayarlarım. Genellikle seçimlerim aşağıdaki gibidir.

1.PAZARTESİ günü umutsuz bir gündür. Her pazartesi karar verdiğiniz bir şeye başlar, sonra yarıda bırakırsınız. Pazartesileri hayat daha ne kadar böyle gidecek dediğiniz bir gündür. Akşam eve gidince kesinlikle bir komedi filmi patlatmak gerekir Pazartesi günleri. Ruhunuza iyi gelir, pazartesi şokunu atlatmanıza yardımcı olacaktır.

2.SALI günleri enerjik olduğumuz günlerdendir. Daha işe veya okula başlayalı bir gün olmuştur ve henüz enerjinizi sömüren olmamıştır. Salı günleri terazi burcu gibidir. Adil, kararında bir gündür. Bu güne bir savaş filmi iyi gider. Adaletin sağlandığı, merakınızı cezbeden, duygularınızı harekete geçiren bir savaş filmi Salı gününüzü mükemmel şekilde tamamlayacaktır.

3.ÇARŞAMBA zamanın durduğu gündür. Sıklıkla Cuma ile karıştırıldığı zihin bulanıklığı günüdür benim için. Çarşamba günleri dizi izlemeyi severim. Şöyle polisiye tadında bir dizinin iki bölümünü peşpeşe patlatmanın vaktidir.

4.PERŞEMBE günleri yorgun bir gündür. 4 gündür çalışıyor oluşunuzu ve 1 gün daha çalışacağınızı hatırlatan bıkkınlık günüdür. Bugünü canlandırmak için güzel bir romantik komedi türünde film iyi gider.

5.CUMA günü haftanın yorgunluğundan kendini kurtarıp aksiyona hazırlanma günü gibi gelir bana. Sanki ergenlik çağındaki bir delikanlı gibidir Cuma. Bu günler için en uygun film türü bilim-kurgu, fantastik filmlerdir. Hayal gücünü canlandırırken, zamanınızın nasıl geçtiğini anlamamanıza sebep olur.

6.CUMARTESİ günleri ise bana hareketi hatırlatır. Çok enerjik insan gibidir cumartesi. Zihnen de bedenen de yorulma günüdür. Eğer sosyal bir aktivitede bulunmayacaksanız, aksiyon, gerilim, korku türünde filmler tam Cumartesiliktir. Cumartesi sabah için güzel bir animasyon biraz hayal gücünüzü canlandırıp içinize renkli ışıklar koyacaktır.

7.PAZAR günleri sakindir mesela, hani şu içine kapanık insanlar gibi, ya da sosyalliğini dengede tutan insanlar gibi. Pazar günleri bence düşündürücü, dram, gerçek hikaye, biyografi türünde filmler izlenmeli. Zihni meşgul ederken gözlerinizi ve ruhunuzu yormayacak filmler seçilmeli.

2 yorum:

  1. Güzel tespit gerçekten her türlü film izlerim ama korku hariç, gerilmeyi sevmiyorum nedense. Iadeyi ziyarete geldim. Takipteyim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman ileride önereceğim filmleri de umarım beğenirsiniz. Korku filmi severim ama size daha güzel filmler önerebilirim. Takip etmenize sevindim. Sevgiler :)

      Sil