YÜZÜN ÇOK GÜZEL..

Bugün tatilin ilk günü. Geçen sene tatil yapamadığımdan olsa gerek, aman ne hazırlandım ne heveslendim. Gözde ve hareketli tatil mekanlarından ziyade deniz, kum, güneş ve doğa dörtlemesine kitaplarımı da ekleyerek deyim yerindeyse "kafa dinlemelik" bir tatil yapma planındayım. Tabii ki gece gezmeleri de olacak ama tatili gece hayatından ibaret hale getirmek istemiyorum. Zaten son 6 haftadır yoğun ve katı bir şekilde yaptığım diyet ve spor sebebiyle alkol ve karbonhidratın her türlüsünün (meyve dahil. Maalesef meyvelere de karpuz dahil.) tadını unuttuğum için ıpta dıpta eğlenceler pek bana göre değil. Her ne kadar Dayday hiç farketmese de belimden 14 cm, bacaklardan 7'şer cm, kalçadan 7 cm gözle görülür, elle tutulur incelmelerim oldu. Soracak olursanız sporu hiç istemeyerek ve zorla yapıyorum ama diyet kısmına çok alıştım. Artık canım hiçbir şey çekmiyor. 5 yıldızlı ultra her şey dahil konseptli otelde ızgara et, salata, az yağlı sebze ve yoğurt menümle ilk akşamımı mutlu mesut geçirdim. İradeden de olabilir, spor uğruna harcadığım emek, zaman ve paraya kıyamadığım için de olabilir bu istikrar. Tabii karşılığını aynada gördüğünüzde fazlasıyla alıyorsunuz. En güzeli de bu.

Geçtiğimiz 4 seneyi çoğunlukla diyette geçirdim. Diyette olmadığım zamanlarda da her daim yediklerimin vicdan azabını yaşadım. "Yüzün çok güzel" gibi iltifat gibi görünen ama sinsice tüm gerçekleri o güzel yüzünüze vuran laflara maruz kaldım. Ve tabii ki hiç ama hiç spor yapmadım. Senelerce tüm uzmanların ve tüm tecrübe sahibi kimselerin söylemekten dillerinde tüy bitse bile ben şimdi şimdi anlıyorum ki sporsuz bir diyet salçasız yemeğe; peynirsiz simide (ya da gevreğe - I love you Ege); tahinsiz pekmeze; balsız kaymağa ve rakısız balığa benziyormuş. Ama bu sefer bitti bu iş. Önce fazla görüntüden (fazla kilo demek bence itici) kurtulup sonra da sporu ve sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmeyi hedefledim bile.
Sonrasındaki hedefim ne olur bilinmez ama ben bu işe baş koydum arkadaş. 5 yıldızlı otel konforundaki yediğim önümde yemediğim arkamda şımarıklığında bile karbonhidratı özlemediysem daha da özlemem. İnşallah gece gece mesaj atıp da kendini hatırlatmaz diğerleri gibi. İyi geceler olsun..
Not: Nazar etme ne olur, yüzde 40 indirimi yakala, 5 yıldızlı otelde tatil senin de olur..

KALEM

6 yorum:

  1. Aman sayın Kalem. Bu aralar aklımın başımda olmayışına verin lütfen. Yoksa beni bilirsin gözümden kaçmazdı. :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dayday, sana kızmam mümkün değil, sen de beni bilirsin :) Yakında sağlıklı ve lezzetli tarifler de paylaşacağım ama şu anda "burda hazır yapılmışı var" diyen açık büfeden kendime uygun yemekler seçmekle meşgulüm. Tez zamanda görüşmek dileğiyle ;)

      Sil
  2. Ah spor .. Benimde bir türlü başlayamadığım ya da devam başlayıp devam ettiremediğim eylem türü. İnsan bir şeye 21 günde alışırmış derler. Ama o güne bir gelebilsem. Zayıfım ama fit olmak anlamına gelmediği için hep spor aklımın bir köşelerinde duruyor. Umarım bende bir yaşam stili haline getirebilirim. Benimde nacizane bir blogum var. İlgini çeker mi bilmiyorum ama daha çok kozmetik-bakım üzerine yazıyorum. Beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo kozmetik mi, alırım bi dal :) hemen bakıp gerekli aksiyonu alıyorum. Bu arada güzel yorumun için teşekkürler..

      Sil
  3. Merhaba canım adresini blog keşif etkinliğinde gördüm hemen takip listeme ekledim beni takip edersen çok memnun olurum:-)yazılarını zevkle okuyacağım:-)
    http://www.fatmadenizz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kozmetik alışverişine bayılan ama eyeliner, rimel ve allık üçlüsünden kesinlikle vazgeçemeyen birisi olarak seni zevkle takip edeceğimden emin olabilirsin :) Ayrıca desteğin için teşekkürler :)

      Sil