GÜZELLİK İÇİN LİMON KULLANMANIN 7 YOLU

limonla cilt bakımı
Limonu hepimiz severiz. Boğaz hastalıklarında, gribe karşı savaşta, mide bulantılarını yok etmek için ve tabi ki yemeklerde, salatalarda lezzet için hepimiz limon kullanırız. Peki ya limonun güzellik için de birçok kullanım alanı olduğunu biliyor muydunuz?

1.Cilt Bakımı
Birkaç damla limon suyu cildinizi temizler ve aydınlatır.  C vitamini ve sitrik asit açısından zengin olan limon suyu cildin aydınlanması ve parlamasını sağlar.
C vitamini kollajen sentezinde rol oynar. Ayrıca cilt tonun eşitlenmesinde yardımcıdır. Not: Cildinize Limon sürdükten sonra güneşe çıkmayın, bu lekelenmelere sebep olabilir ve limonun kurutucu özelliği olduğu için mutlaka nemlendirici kullanın.

2. Renk Açıcı
Eğer dirsekleriniz ve dizlerinizde kararlamalar varsa, yarım limonla ovarak yaklaşık 15 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. Haftada 2 sefer yapacağınız bu uygulama ile rengin açılacağını göreceksiniz. Not: Cildinize Limon sürdükten sonra güneşe çıkmayın, bu lekelenmelere sebep olabilir ve limonun kurutucu özelliği olduğu için mutlaka nemlendirici kullanın.

3. Siyah Nokta ve Akne Tedavisi
Limon anti-bakteriyel özellikte olduğu için siyah nokta ve akne tedavisinde doğal çözüm olarak kullanılmaktadır.  Limonun içeriğinde bulunan sitrik asit aknelerin iyileşmesinde etkilidir. Hassas bir cilde sahip seniz ıslak bir pamuk üzerine birkaç damla limon suyu ile sivilceli veya siyah noktalı bölgelere uygulayabilirsiniz. Not: Cildinize Limon sürdükten sonra güneşe çıkmayın, bu lekelenmelere sebep olabilir ve limonun kurutucu özelliği olduğu için mutlaka nemlendirici kullanın.

4. Diş Beyazlatma
Karbonat ile limon suyunu karıştırıp bir pamuk yardımıyla dişlerinize sürüp 1 dakika kadar bekletin. Sonrasında ağzınızı iyice çalkaladıktan sonra diş macununuzla dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntemi on beş günde birden fazla uygulamayın. Limonun asidik oranı yüksek olduğundan dişleriniz ve diş etlerinizde aşındırma yapabilir.


limonla diş beyazlatma


5. Tırnak Güçlendirici
Tırnaklarınızı manikür zamanı geldiğinde tüm işlemleriniz tamamlandıktan sonra zeytinyağı ve limon suyu ile ovalayın. Tırnaklarınızın zaman içinde güçlendiğini ve renginin düzeldiğini göreceksiniz.

6. Saç Açıcı
Güneş ışığına çıkmadan önce saçınıza limon suyu uygulayın. Boya kullanmadan saçlarınızda ışıltı yaratabilirsiniz. Ayrıca limon suyu kepek ve kurumuş saç derisini de tedavi ettiği söylenmektedir.

7. Dudaklara Peeling
Yatmadan önce dudaklarınıza süreceğiniz limon suyu, sabah dudaklarınızı yıkamanızla birlikte dudaklarınızdaki ölü derilerin dökülmesini sağlayacaktır.

3 yorum:

  1. Yeni blogunuzda başarılar dilerim. Umarım faydalı özgün bir blog olursunuz. Limon candır:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederiz. Biz de faydalı olabilmeyi umuyoruz. :)

    YanıtlaSil
  3. Bu 7 yoldan herhangi birini deneme şansınız oldumu? Limon gerçekten decildimi parlatırmı?
    Blogunuz harika şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil